Osteopati for børn

Osteopatiens rolige or blide behandlingsform, gør den specielt anvendelig til behandling af børn, inklusiv nyfødte spædbørn.

Børn kan udvikle strukturelle problemer af forskellige årsager f.eks.:

 • Problemer under graviditeten eller fødslen
 • Uheld eller fald i barndommen
 • Dårlig blodgennemstrømning
 • Genetiske forstyrrelser

sfumato vomere

De osteopatiske principper, omsorg og behandling, kan hjælpe i en bred variation af tilstande, enten alene eller sammen med andre behandlingsformer.

Strukturelle problemer, som påvirker kroppens optimale mobilitet og funktion, kan medføre en række problemer. Disse kan være:

 • Holdning – som skoliose (sidekrumning af hvirvelsøjlen)
 • Vejrtrækning – som astma
 • Manifestation af hjerneskade – som lammelse og spasmer
 • Udvikling – med forsinkede fysiske og intellektuelle fremskridt, eventuelt indlæringsvanskeligheder og/eller adfærdsproblemer
 • Infektioner – i øre, hals eller urinvejene, eventuelt tilbagevendende.

Osteopati kan hjælpe i forebyggelsen af helbredsproblemer og hjælpe børn til at udvikle sig til velfungerende, raske voksne. Osteopater behandler barnet som en hel person. Denne holistiske indgangsvinkel omfatter alle funktioner og påvirkninger, inklusiv krop, følelser, sind og ånd. Før enhver behandling begynder, foretager osteopaten en omfattende anamnese og undersøger barnet. Derigennem fastsættes om osteopatisk behandling er passende eller om der er behov for henvisning til anden behandling. Ved at anvende sine følsomme palpationsevner, kan osteopaten blidt identificere hvor barnets struktur er blevet forstyrret.

 

Osteopati virker

Osteopater mener, at enhver struktur i kroppen er skabt til at bevæge sig. Ikke kun i forbindelse med de åbenlyse udvendige bevægelser, som kravling, gå, løb og hop, men også vigtigheden af de indvendige bevægelser, som blodets cirkulation, udvekslingen af gasser (ilt/kuldioxid) i forbindelse med vejrtrækningen, fordøjelsen af mad og udskillelsen af affaldsstoffer.

Osteopater er også af den opfattelse, at kroppen under aktivitet konstant tilpasser sit muskulære system for at bevare en form for følelse af balance og for at holde øjne og øre horisontalt rettede.

sfumato 4 mani

Denne følelse af balance eller mangel på samme, er det centrale i osteopatien.

Osteopater anerkender, at kroppen er dynamisk og at hvert område af kroppen er forbundet med enhver anden del af kroppen. Af den grund anser osteopater at bestemte symptomer i bestemte dele af kroppen, ikke nødvendigvis er forårsaget af problemer i dette område. For eksempel:

 • Hovedpiner kan skabes af rygproblemer
 • Problemer i lænden kan være en følge af hofte-, knæ- eller fodskader.
 • Forstyrrelse af et spædbarns hoved eller kropsstruktur, kan være resultatet af en svær fødsel, og kan føre til problemer med vejrtrækning og fordøjelse.

Det vigtigste er, at osteopater anerkender, at i ethvert barn, er der selv-regulerende og selv -helbredende mekanismer. Osteopater understøtter, fremskynder og forstærker denne naturlige helbredelsesproces.

Fordi osteopater ser på “hele” billedet af menneskelige funktion, anvender de også en bred vifte af teknikker, som anerkender de mange faktorer, som øver indflydelse på balance og helbred.
Osteopater rådgiver omkring kost, motion, holdningskorrektion og mange andre aspekter af dagliglivet.

Denne blide og vidtspændende tilgang til pleje og behandling, understøtter kroppens naturlige funktioner, og kan hjælpe børn med at opnå det bedst mulige helbred og dermed det bedst mulige niveau for sundhed og glæde.