Hvordan vælger man en Osteopat?
Ofte har man fået en osteopat anbefalet fra andre, men hvis man selv skal finde en osteopat skal man sikre sig, at han har D.O. som titel efter navnet. Dette garanterer, at osteopaten er færdiguddannet.

Hvilken slags tøj skal man have på til behandling?
Normalt behandler en osteopat patienten i undertøj.

Hvad kan jeg selv gøre for at holde min krop i form?
Det er vigtigt at have en god kropsholdning, være opmærksom på at undgå unødvendige spændinger, spise fornuftigt, sove godt og bevare kroppens bevægelighed, elasticitet og styrke.

Gør det ondt at blive behandlet?
Nej, generelt ikke. Nogle gange skal osteopaten dog massere eller trykke på nogle punkter som kan virke ømme, fordi de har været blokerede i lang tid.

Kan man behandle små børn?
Ja. En osteopat er trænet til at behandle små børn fra fødselen. I mange klinikker i udlandet er der osteopater ansat på barselsafdelingerne.

Er det farligt at blive manipuleret, hvis man har osteoporose?
Ja/Nej. Der findes adskillige grader af osteoporose. Meget slem osteoporose behandles uden manipulation. Mindre grader af osteoporose kan behandles med specifik blid manipulation, og visse teknikker stimulerer faktisk knoglernes kalciumfiksering.

Kan en osteopat give kranie-sakral behandling?
Ja. Kranie Sakral Behandling, som det kaldes på dansk, er faktisk en del af pensummet på den osteopatisk uddannelse. Teknikkerne blev udviklet af osteopat Dr. W. G. Sutherland DO i 40erne.

Hvorfor masserer en osteopat mig i maven når jeg har ondt i ryggen?
Ryggen er på forskellige måder relateret til maven og omvendt. Der er muskler, sener og bindevæv, som direkte forbinder de to strukturer. En dårlig funktion af en af dem kan påvirke den anden.

Hvor gammel kan man max være for at opsøge en osteopat?
Der er ikke nogen aldersbegrænsning. En osteopat er trænet til at behandle alle, fra nyfødte børn til personer med en høj alder.

Kan man få en osteopatisk vedligeholdelses-behandlingsplan?
Ja, ved vedligeholdelses-behandling vil en osteopat sørge for at hele kroppen virker korrekt. Osteopaten fjerner de forskellige dysfunktioner, som kan udvikle symptomer i fremtiden. Dysfunktioner skaber også tidlig slidgigt.

Dækker den offentlige sygesikringen Osteopati?
Nej, den offentlige sygesikringen dækker ikke Osteopati.

Er der nogle forsikringer, der dækker osteopatisk behandling?
Ja mange, spørg din forsikring.

Hvor mange behandlinger plejer man at få hos en osteopat?
Behandlingernes antal varierer afhængig af problematikken. En behandlingsplan er normalt mellem 3 til 5 behandlinger.